صفحه اصلي   تماس با ما   نقشه سايت   English      جستجو >>
اخبار اشتغال‌زایی بیش از 20 هزار نفر در طرح توسعه فاز 19
 
  
اشتغال‌زایی بیش از 20 هزار نفر در طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی

تهران، شانا،09/04/1389

شانا – گروه نفت: مدیرعامل شرکت پتروپارس گفت: با توسعه فاز 19 پارس جنوبی معادل دو فاز به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود و در زمان اوج کار در این فاز، افزون‌بر 20 هزار نفر به‌طور مستقیم مشغول به کار می‌شوند.

غلامرضا منوچهری در گفت‌وگو با خبرنگار شانا افزود: شرکت پتروپارس پس از تحویل زمین از سوی کارفرما، برای تحقق برنامه زمان‌بندی پروژه، تمام توان خود را برای اجرای پروژه به‌صورت فشرده به کار می‌بندد.

منوچهری با بیان این که طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی به صورت ایی.پی.سی (EPC) و با سرعت زیادی اجرا می‌شود، تصریح کرد: بخش خشکی و ساخت پالایشگاه، همچنین حفاری چاه‌های این فاز به طور مستقیم از سوی پتروپارس انجام می‌شود، بخش دریایی این پروژه را نیز شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی اجرا می‌کند.

وی با تأکید بر این که همزمان با تحویل زمین و پرداخت پیش پرداخت از سوی کارفرما، عملیات اجرایی این طرح آغاز می‌شود، اظهار داشت: با توجه به زمان‌بندی فشرده‌ای که برای اجرای این پروژه تعریف شده است، کارفرما تلاش می‌کند بستر لازم را برای آغاز هر چه سریع‌تر فعالیت‌های مقدماتی پروژه فراهم کند تا پروژه در موعد مقرر به تولید زودهنگام، سپس تولید نهایی برسد.

به گفته مدیرعامل شرکت پتروپارس، تحقق برنامه زمان‌بندی پروژه و دستیابی به هدف اجرای پروژه در مدت 35 ماه، به حمایت‌ها و ارائه امکانات و تسهیلات ویژه‌ای از سوی کارفرما نیاز دارد که پس از نهایی شدن قرار است شورای اقتصاد این تسهیلات را تأیید و تصویب کند.

تأمین مالی به موقع، مهم ترین تسهیلات کارفرما

وی تأمین مالی به موقع را مهم ترین تسهیلات کارفرما به پیمانکار خواند و افزود: کارفرما برای اجرای به موقع پروژه از سوی پیمانکار، گروهی اقدام‌های مثبت و مؤثر را در طول مدت اجرای پروژه در دستور کار دارد.

منوچهری همچنین تحویل سریع زمین، تسهیل امور گمرکی، تسهیلات ترخیص کالا و پیش پرداخت مناسب را از دیگر اقدام‌های حمایتی کارفرما برای تحقق زمان 35 ماهه اجرای پروژه‌های پارس جنوبی برشمرد و تصریح کرد: دادن برخی اختیارات به پیمانکار برای شتاب دهی در واگذاری و خرید برخی از اجزای پروژه نیز می‌‌تواند به شتاب در اجرای پروژه کمک کند.

وی تأکید کرد: شرکت پتروپارس با توجه به تجربه‌ای که در اجرای طرح توسعه فاز یک، فازهای 4 و 5، فازهای 6، 7 و 8 و فاز 12 پارس جنوبی به دست آورده است، برای اجرای طرح توسعه فاز 19 آمادگی کامل داشته و در نظر دارد در اجرای این پروژه، رکورد مناسبی از خود به جا بگذارد.

مدیرعامل شرکت پتروپارس با بیان اینکه زمان 35 ماه برای اجرای پروژه‌های پارس جنوبی بسیار فشرده است، اظهار امیدواری کرد، با تصویب تسهیلات کارفرما از سوی شورای اقتصاد، اجرای پروژه در 35 ماه امکان‌پذیر است؛ در کنار حمایت‌های کارفرما، برای تحقق آن باید کار فوق‌العاده و فشرده‌ای انجام شود.

وی با بیان این که اجرای پروژه در زمان 35 ماه، کاری است که تاکنون در پارس جنوبی انجام نشده است، اظهار امیدواری کرد با توجه به شرایط کنونی برای اجرای پروژه‌ها، با عزم پیمانکاران و حمایت دولت و مجلس کار به خوبی و در زمان مقرر انجام شود.

افزایش چشمگیر ساخت داخل در فاز 19

وی در باره حضور خارجی‌ها در طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی توضیح داد: به‌طور طبیعی بخشی از تجهیزات مورد نیاز پروژه از خارج کشور وارد می‌شود، البته پیش‌بینی می‌شود ساخت داخل در این فازها در قیاس با فازهای پیشین سهم بیشتری داشته باشد.

منوچهری در باره اشتغال‌زایی در طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی یادآور شد: با توجه به تجربه پتروپارس در اجرای فازهای پیشین در پارس جنوبی پیش‌بینی می‌شود با توجه به فشردگی کار اجرایی در این پروژه، در زمان اوج کار، فقط در بخش پالایشگاه 16 هزار نفر مشغول به کار می‌شوند.

به گفته وی، همچنین مجموع نیروی انسانی فعال در کل پروژه در زمان پیک کار به طور مستقیم افزون بر 20 هزار نفر خواهد بود؛ به طور طبیعی بیش از این تعداد نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

ظرفیت فاز 19 معادل دو فاز پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت پتروپارس با بیان این که طرح توسعه فاز 19 به جای طرح توسعه فازهای 27 و 28 پارس جنوبی با پتروپارس امضا شده است، یادآور شد: بر اساس بلوک‌بندی‌ها، این فاز معادل دو فاز استاندارد پارس جنوبی است و ظرفیت تولید نهایی گاز در آن روزانه 50 میلیون مترمکعب است.

منوچهری در باره دشواری‌هایی که ممکن است پتروپارس در اجرای طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی با آن روبه‌رو شود، توضیح داد: به هر حال کار مهندسی سنگینی در بخش خشکی و دریا و حتی در مهندسی مخزن نیاز است که با کارفرما در باره نحوه تسریع کار در این زمینه، مبادلات فکری و نظری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ایده کلی در بخش مهندسی، استفاده از طراحی فازهای پیشین است، اما به‌طور قطع تطبیق این طرح‌ها با موقعیت طرح جدید ضروری است که به زمان نیاز دارد.

مدیرعامل شرکت پتروپارس دریافت دانش فنی پروژه را از دیگر مسائل در اجرای طرح توسعه فاز 19 پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به تغییر در لیسانس‌ها، سایر تغییرها هم تحت تأثیر قرا می‌گیرد؛ به هر حال چنانچه مرحله طراحی به سرعت طی شود، زمان برای اجرای پروژه فراهم است.

به گزارش شانا، قرارداد طرح توسعه فاز 19 از جمله قراردادهای پارس جنوبی بود که سه‌شنبه 25 خرداد در حضور رئیس‌جمهوری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت پتروپارس امضا شد.

تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تصفیه شده برای تزریق در شبکه سراسری، 80 هزار بشکه میعانات گازی برای صادرات و 400 تن گوگرد، همچنین تولید سالانه یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع (LPG) برای صادرات و یک میلیون تن اتان برای مصرف پتروشیمی، اهداف طرح توسعه فاز 19 میدان گازی پارس جنوبی به شمار می‌روند.

© تمامى حقوق متعلق به شركت پتروپارس مى باشد.
® تهيه شده در واحد فنآوري اطلاعات و ارتباطات- 1389